پیشگیری از سرطان با مداد

0 8

تشخیص هیدروکربن های آروماتیک حلقوی به عنوان آلودگی های غذایی

محقق و پژوهشگر ایرانی در رشته شیمی تجزیه، در رساله نامه دکتری خود توانسته است با استفاده از مغز مداد وسیله ای را طراحی کند که به کمک آن می توان ترکیبات آروماتیک حلقوی موجود در مواد خوراکی را تشخیص داد و اندازه گیری کرد. تشخیص و سنجش هیدروکربن های آروماتیک حلقوی آن در مواد غذایی جایی اهمیت پیدا می کند که می فهمیم حضور این ترکیبات باعث افزایش احتمال ابتلا به سرطان خواهد شد. از طرفی هیدروکربن های آروماتیک حلقوی از جمله دسته های مهم آلاینده محیط زیست می باشند. حال دکتر الناز مرزی خسروشاهی، پژوهشگر ایرانی، با ایجاد یک سطح نانوساختار بر روی سطح مغز، ابزاری تولید کرده است که امکان استخراج ترکیبات آلاینده مواد خوراکی را داراست.

ابزار تشخیص آلودگی های مواد خوراکی، ساخته محقق ایرانی

شیمی تجزیه دارای 4 مرحله اصلی است. این مراحل اساسی را نمونه برداری، آماده سازی نمونه، آنالیز کمی و کیفی و تجزیه و تحلیل آماری نتایج تشکیل می دهند. از بین تمامی این موارد آماده سازی نمونه 60 درصد زمان کار را به خود اختصاص می دهد. اما دلیلی که باعث انجام آماده سازی نمونه می شود آن است که بیشتر نمونه ها، به دلایلی، در حالت اولیه قابل آنالیز مستقیم توسط دستگاه های تجزیه ای نیستند. از جمله این دلایل می توان به ماهیت نمونه، بافت نمونه و غلظت کم آن اشاره کرد. بنابراین قبل از آنالیز، روش هایی جهت آماده سازی نمونه صورت می گیرد. روش میکرواستخراج فاز جامد از ساده ترین و مناسب ترین روش هایی است که جهت آماده سازی استفاده می شود. روند توسعه همه جانبه روش میکرواستخراج فاز جامد، هم از نظر افزایش کارایی و هم از نظر کاهش هزینه، همواره ادامه دارد.

مراحل پروژه تولید ابزار تشخیص آلودگی هیدروکربن های آروماتیک حلقوی

مرزی بیان می کند که در کار خود برای شروع از فرآیندی الکتروشیمیایی برای اصلاح سطح مداد استفاده کرده است و پس از تشکیل نانوساختار های شبه گرافن روی سطح مغز مداد، فرآیند الکتروشیمیایی ثانویه ای در محیط انجام شده است. این فرآیند ثانویه جهت رسوب دادن کربن نیترید روی سطح بوده است. الکترود حاصل برای تشخیص مقادیر بسیار کم و ناچیز هیدروکربن های آروماتیک حلقوی موجود در نمونه های عسل و برنج دودی مورد استفاده قرار گرفت.
بازدهی استخراج الکترود مذکور، در شرایط بهینه، بیش از 22 درصد گزارش‌شده است و حد تشخیص آن، میکروگرم بر لیتر می باشد.

نتایج طرح پژوهشی دکتر الناز مرزی خسروشاهی در مجله New Journal of Chemistry با ضریب تاثیر 3.201 به چاپ رسیده است.
شما مخاطبان بیولند، اولین سایت خبری تخصصی زیست شناسی ایران، می توانید مقاله مذکور را از اینجا مطالعه کنید.

منبع:

yon.ir/bio53

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.