عصاره دانه شنبلیله و کاهش قند خون

0 1,456

داروی کاهش قند خون از عصاره شنبلیله

یک شرکت دانش بنیان ایرانی با استفاده از عصاره دانه گیاه شنبلیله توانست دارویی برای کاهش قند خون تولید کند.

این دارو به صورت کپسول‌های ۵۰۰ میلی گرمی تهیه شده است. ماده موثره آن، که یک آلکانوئید است، تریگلونلین نام دارد. میزان ماده موثره در این دارو و نمونه مشابه فرانسوی آن یکسان است.

وحید غروی کاشانی، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان، گفت:

در روش تولید محصول ایرانی نسبت به نمونه خارجی تفاوت وجود دارد. نمونه خارجی به روش سرماسیاب عصاره‌گیری می‌شود اما در محصول ایرانی از روش تهیه عصاره خشک استفاده شده که بیشترین مقدار جذب ماده موثره را دارد.

شنبلیله از گیاهان دارویی محبوب است که از زمان‌های دور در طب سنتی کشور های مختلف کاربردهای فراوانی داشته است.

به صورتی که در طب سنتی ایران از پودر گیاه خشک شده شنبلیله برای پایین آوردن قند خون استفاده می‌شود. مطالعات و تحقیقات داروشناسی که در چندین سال گذشته انجام گرفته است، صحت اثرات دارویی گیاه را تایید می‌کند.

اثر مثبت شنبلیله بر قند خون

نکته ای که در کنترل دیابت توسط گیاه شنبلیله توجهات را به خود جلب می‌کند آن است که پس از مصرف دانه گیاه، اثرات جانبی دیابت مانند کاهش وزن و ضعف تا حد بسیار قابل توجهی کاهش می‌یابد.

در واقع شنبلیله متابولیسم کربوهیدرات‌ها را متعادل می‌کند؛ از این رو باعث افزایش اشتها در بیماران می‌گردد. بدین ترتیب مصرف آن در بیماران مبتلا به کم اشتهایی یا آنورکسی سودمند خواهد بود.

کاشانی همچنین بیان می‌کند:

عصاره دانه گیاه شنبلیله با مکانیسم های زیادی باعث کاهش قند خون می‌شود.

تریگلونین و آمینواسید 4-هیدروکسی ایزولوسین بالاترین تاثیرات را در بین مواد موثره دانه شنبلیله دارند.

هر یک از این دو ماده باروش متفاوتی باعث کاهش قند خون می‌شوند.

تریگلونین با افزایش گیرنده‌های انسولین در سطح گلبول‌های قرمز خون بهبود جذب گلوکز در بافت‌ها این کار را انجام می‌دهد.

4-هیدروکسی لیزین نیز به روش احتمالی تحریک و آزادسازی انسولین از پانکراس باعث این عمل می‌شود.

با توجه به روش زندگی شهری و به سبب آن چاقی و ابتلا به دیابت نوع 2 کنترل و پیشگیری سندروم متابولیک یا همان انواع دیابت از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.